Het kabinet heeft tijdens haar Persconferentie op 23 maart j.l. met betrekking tot het coronavirus kenbaar gemaakt dat alle bijeenkomsten tot en met 1 juni a.s. worden verboden.

Wij zien ons dan ook genoodzaakt om, met pijn in het hart, de dag van de Eerste Heilige Communie van onze parochies op 17 mei te verplaatsen naar een later tijdstip. We vinden het nog te vroeg om al een nieuwe datum te plannen. We willen graag de komende ontwikkelingen afwachten. Het gaat tenslotte om de gezondheid van ons allemaal en onze naasten. Zodra er meer zicht is op de ontwikkelingen/verbeteringen zullen we zo snel mogelijk met een nieuwe datum komen.

We gaan met de digitale lessen door om de kinderen het gevoel te geven dat deze voor hun belangrijke dag niet is afgelast, maar dat ze echt hun communie gaan doen, alleen niet op 17 mei.

Communielessen digitaal

In deze weken zijn er natuurlijk ook geen communielessen.Om de kinderen toch op weg te helpen naar hun Eerste Heilige Communie toe, zijn we begonnen met het aanbieden van digitale Communielessen. Op donderdag 19 maart is het eerste YouTube filmpje naar hen toegestuurd. Zo blijven de kinderen toch met ons verbonden.