Vanwege de coronasituatie hebben de Nederlandse bisschoppen besloten, dat er op kerstavond, 24 december, geen publieke kerstvieringen zullen zijn.

Voor het cluster Onze Lieve Vrouw en Sint Pieter betekent dat het volgende. In de kerken van St. Pieter Boven en Beneden zijn op de kerstavond geen kerstvieringen.
Omdat de Basiliek van Onze Lieve Vrouw een live-streaming installatie heeft, zullen daar op de kerstavond twee vieringen worden gehouden, maar zonder publieke toegankelijkheid. Om 18.30 uur is een kerstviering voor gezinnen, om 23.00 uur een nachtmis.

U kunt die vieringen thuis volgen via de website van de Onze Lieve Vrouw “Sterre der Zee” met een doorklik op het blokje ‘Uitzendingen’.

Op de eerste en tweede kerstdag, 25 en 26 december, gaan de vieringen gewoon door in de drie kerken van ons parochiecluster, maar met een maximum aantal. Kijkt u voor de tijden en plaatsen in het parochieblad en de website. De vereiste toegangskaarten zijn intussen reeds allemaal uitgegeven. Als u geen toegangskaart hebt, kunt u helaas niet worden toegelaten!

Het kindje wiegen op de tweede kerstdag om 15.00 in de Basiliek kan helaas niet doorgaan.

De driekoningenviering op 2 januari om 18.30 uur in de Basiliek kan ook niet doorgaan.

De Basiliek en de kapel van Onze Lieve Vrouw zijn alle dagen overdag geopend. U kunt de kerststal komen bezoeken.