Donderdagavond 2 juni 2016 om 22.00 uur is de Maastrichtse pastoor-deken Mgr. Mathieu Hanneman overleden.

Deken Hanneman had al een aantal jaren te maken met de gevolgen van kanker waarvoor hij nu ook weer therapie onderging. “De mensen om hem heen, de priesters van het dekenaat, het kerkbestuur en de Maastrichtse geloofsgemeenschap zijn diep bedroefd over het overlijden van onze geliefde deken”, aldus Joseph Goumans van het kerkbestuur van de Sint Servaasbasiliek. Deken Hanneman was in april 25 jaar pastoor aan de basiliek van St. Servaas en deken van Maastricht. Dat zou hij vieren op 9 oktober samen met zijn 40-jarig priesterjubileum. Helaas is het zover niet mogen komen. Mgr. Hanneman is 65 jaar geworden.