Op zaterdag 15 augustus wordt in de basiliek het hoogfeest van ‘Sainte Marie’ feestelijk gevierd. Vanwege het aantal beschikbare plaatsen in de basiliek, zullen er ’s ochtends twee hoogmissen zijn: om 10.00 uur is bisschop Harrie Smeets hoofdcelebrant; om 12.00 uur is kapelaan Miguel de celebrant. In beide vieringen wordt het beeld van de ‘Sterre der Zee’ in processie meegedragen en is de zegening van de ‘kroetwusj’. Ook worden in de H. Mis van 10.00 uur twee Suisses, met hun nieuwe uniformen, officieel geïnstalleerd, wordt een nieuwe Maria-icoon gewijd en twee zilveren ampullen (kannetjes voor wijn en water) aangeboden.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het nieuw opgerichte muziekensemble ‘Basilica Consort’, samen met soliste Eva Diederix.  Zij voeren in première de ‘Missa in Simplicitate’ uit, gecomponeerd tijdens de covid-19 crisis door dirigent-organist Hans Leenders. Naast de nieuwe mis wordt het Ave Maria van Hans Leenders en het Pater Noster van Peteris Vask uitgevoerd, onder leiding van Hans Leenders.

Helaas is het dit jaar vanwege de 1,5 meter afstand niet mogelijk om u na afloop uit te nodigen voor een kopje koffie met ‘Slevrouwetuurtsje’. Hopelijk gaat dit in 2021 wel weer lukken.

De viering van 10.00 uur wordt live uitgezonden op RTV Maastricht en via onze livestream op de website  www.sterre-der-zee.nl/uitzendingen

U bent van harte uitgenodigd.

Vanwege de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt. U dient voor beide H.H. Missen een plaatskaart (gratis) te hebben. Die kunt u afhalen in de sacristie van de basiliek elke ochtend, zolang de voorraad strekt.