Het bisdomfeest van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee begint op zaterdag 9 oktober met de Pelgrims-voettocht vanaf de Sterre der Zee-kapel van Winthagen (Voerendaal) naar de Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee Basiliek in Maastricht.

De pelgrims lopen vanaf station Voerendaal richting de kapel in Winthagen, waar de opening en reiszegen om 9.15 uur zal plaatsvinden. Via Schin op Geul en Houthem Sint Gerlach lopen we naar de basiliek van de Sterre der Zee in Maastricht, waar pastoor Vries ons rond 17.00 uur zal verwelkomen. Hierna zal ter afsluiting een ontvangst zijn in de parochiezaal, pandhof of kruisgang.

Onderweg zijn twee momenten van rust en bezinning, om 11.30 uur in de kerk van Schin op Geul en om 14.25 uur in de Gerlachuskerk in Houthem. Kapelaan John zal ons de hele tocht vergezellen. Wie wil kan ook een gedeelte van de route lopen. Het thema is dit jaar: “Josef, het vaderlijk hart naast Maria”.

De doorgang van de tocht is onder voorbehoud van de coronamaat-regelen. Raadpleeg de berichtgeving hierover op de website of facebook van de parochie Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee. Aanmelden hoeft niet, deelname is gratis. Een vrije gave bij de afsluiting wordt op prijs gesteld.

Deelname aan deze tocht geschiedt geheel op eigen risico.

Zie: affiche sterre der zeetocht 2021